MASTERCLASS CUSTOMER EXPERIENCE STRATEGIE & EXECUTIE

Bedrijven formuleren steeds meer vragen naar kennis mbt processen en technologieën die hen toelaat de klantbeleving te verbeteren.

De gerenommeerde businessschool Nyenrode wil ook inspelen op deze vraag met een nieuwe 7-daagse MasterClass. Naast de gekende marketing strategieën, die men typisch onderwijst aan universiteiten, toont Nyenrode hiermee aan de trein van moderne marketing niet te hebben gemist.

Een masterclass die de juiste mix aan academische inzichten en praktijk ervaring brengt. Dit is innovatief en uniek in de de regio. De cursisten doorlopen een zeer gevarieerd 7 daagse opleiding dat eindigt met een certificatie van de Nyenrode business school. Vervolgens staat hen niets meer in de weg om de opgedane kennis in de praktijk om te zetten.

Indien u zelf of uw medewerkers wil inschrijven geven wij als mede initiatiefnemer een zetje met een 15% korting op de inschrijvingsprijs voor de eerste 15 cursisten. U verkrijgt meer informatie en ontvangt alvast een kortingsvoucher als u onderstaand formulier invult. Wees er snel bij.

Koen De Witte
Managing Director

 

LeadFabric may email me in the future